Een omgevingsvisie is een toekomstbeeld dat bijvoorbeeld gaat over huizen en bedrijfsgebouwen, wegen en fietspaden, water, bodem, natuur en cultureel erfgoed.

Niemand beter dan jij weet wat er nodig is om goed te kunnen wonen, werken en ontspannen in de kern of buurtschap waar je woont. Als we buiten om ons heen kijken, zien we een prachtige gemeente met veel groen, bijzondere historie en kernen en buurtschappen met elk hun kenmerkende eigenschappen. Wat willen we behouden, waar zijn ontwikkelingen wenselijk en welke zijn dat dan? Dat wordt de kern van de omgevingsvisie, ons kompas voor de komende jaren. 

Het gaat ook over het slim verbinden met sociale onderwerpen, zoals gezondheid en noaberschap. Over het stimuleren van nieuwe initiatieven, over het behouden/versterken van onze kwaliteiten en over de verschillende bijzonderheden van onze kernen. 

Praat daarom hier mee over de inhoud van onze omgevingsvisie en volg hoe hij langzaam vorm en inhoud krijgt. Bouw mee aan ons kompas voor de Hof van Twente van morgen! 

Afgelopen zomer kon je meedoen met een vragenlijst over jouw beeld van de Hof en over jouw woonplaats. De resultaten kun je hier bekijken. 

In februari en maart gingen we met een roadshow langs alle kernen en buurtschappen. Daarnaast kon je deelnemen aan onze peilingen. Klik op onderstaande afbeeldingen om de resultaten hiervan te bekijken.

> Uitkomsten roadshows
Lees meer
> Uitkomsten peilingen
> Planning
Lees meer